HTML

Jege az El Camino-n

Friss topikok

Címkék

Archívum

5. nap 2011.07.29. Cirauqui - Los Arcos BORIVAS ES SULYKONNYITES

2011.07.31. 18:45 bjegesi

Management summary

Km: kb. 36,8 km (utolso 12,5 km tuzo napon 33 fokban arnyek nelkul..)

Etap: Cirauqui - Los Arcos

Hostel rating (1-5 skalan): Los Arco osztrak albergue 4 

Etap nehezsege: 4 (arnyek hianya es a tuzo nap miatt)

Idojaras (1-5 skalan: 1 szar, 5 nagyon jo): 3,5 (tul meleg)

Faradtsag (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 3,5

Lelki rahangolodas, ALFA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2,5 (sokat egyedul mentem)

Fizikai fajdalom, OMEGA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2,5

Szivas faktor (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 3

Igenyessegi szintem (0-5 skalan: 0 semmi, 1 kicsit, 5 nagyon): 3,5 (hideg zuhany utan, koszos a gatyam mar nem erdekel szint)

Joerzes, azaz hogy is vagyok (1-5 skalan: 1 szarul, 5 nagyon jol): 4,5

Tudtad-e?

- hogy Logroño a szekhelye La Rioja regionak, ami vilaghiru a bortermelesrol es 1982 ota onallo autonom terulet?

- hogy a La Rioja-i bortermesztes 200 eves es evente 280 millio liter rioja-t termelnek 60 000 hektaron?

- La Rioja a spanyol iras bolcsoje, es az elso irasos emlekeket a bor ihlette, inspiralta (Gonzalo de Berceo irasa)?

 

na es a mai story

Ma 36,8 km volt 10 ora 20 percet voltam uton, persze ebbol kb. jo 2 orat pihentem osszesen. naponta tobbszor pihenek altalaban, vannak 5-10 perces szunetek es 1-2 hosszabb fel oras pihik is. Na meg ma egy 50 percet eltoltottem BODEGAS IRACHE-nel, ahol az ut menten folyik a vandoroknak csapbol az ihato bor es viz. Es itt vegre lathattuk egymast Bettivel :) vagyis en csak egy webkamerat neztem, ami engem vett de lattam Betti szemeit benne :) es o csak nezett, nezett es egy jot telefonaltunk kozben :) nagyon jo eroben voltam, aztan a nap vegere elfaradtam ..

Csupa szep telepulesen visz az utunk. Ha valaki tud es szeretne jonni, jojjon, en cak amulok es bamulok es rengeteget fotozok. Neha vannak ures kapolnak, templomok, cak egy kooltar van benne es jo hideg. Ilyenkor meg-megallok pihenni a templom huseben, amirol gyerekkorom jut eszembe, mikor telen a templomban hideg volt. Most nagyon jol esik :)

Hihetetlen mennyire fontos hogy beszelgessen az ember a tarsaival akik uton vannak. Ma igy tudtam meg hogy elottem megy kb. 1 nappalegy magyar lany (Noemi) es egy srac (Mate). Noemirol tudtam, meg otthon a Camino honlaprol volt infom hogy kb egyidoben kezdunk. De a legfontosabb infok azok, amikor infot cserelunk, hol van kut, van-e arnyek az uton, melyik a jo szallas, melyik milyen arban van, mi van masokkal akiket ismerek, akikkel egyutt indultam, stb. Hihetetlen mennyire fontos es jo dolog ez. Mint tudjuk az informacio hatalom, de itt a tuleles is mulhat rajta es hogy elkeruljuk a szivasokat, problemakat, nehezsegeket. Ilyenkor mindig a Mennyei profecia c. konyv jut eszembe http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?Page=1&SrcWord=redfield,%20james&SrcField=sfSzerzoNev&SrcOrder=oMegnev&KatKod=BDL,&BookID=178509&GotoBook=True&LastDays=20&TabSheet=book&SessionID=2D0312270375F1CD2B06359F5AGHIBGNXRDSCLYLQTUDJFDXJCCUVJIHNDJM801986191648D85C88093D87211EBEA30A05F64F38809262086D305F021627707A938C235781696050587AB3&CBStock=CHECKED&SrcOrder=o

Az utolso 12,5 km tuzo napon szo szerint zero arnyek nelkul buzamezok menten kellett megtenni. asszem egyedul belehaltam volna, de szeremcsemre egy francia sraccal (aki Franciaorszagbol indult es tobb mint 950 km-t tett mar meg es kb. azonos a temponk..) egyutt vagtunk neki a szakasznak delutan 2-5 kozott, amikor itt is nagyon meleg van.. Cserebe a megprobaltatasokert kaptam ajandekot, a 2. es 3. vizholyagot talpra es sarokra. ugyesen megvarrtam, ahogy olvastam es Betadinnel lefertotlenitettem, ez a legjobb modszer talan, mert gyorsan kezeli a problemas teruleteket, jobb mint a meregdraga specko vizholyag tapaszok, melyeket ki is lehet dobni.

Tenyleg kidobas, ma eldontottem, hogy meg egy ilyen hulye aki 12 kg-ot cipel nincs, na jo csak Roland :) De O mar napok ota szortirozz es dobal ki amit csak tud. Ma nekialltam en is, kidobom a gyufasdobozt, mert nagy a sulya :) a szaritokotelet (na ez tenyleg nehezebb mert femhuzalos), a szeldzsekim, mert nem kell es 2 polot, mely tenyleg felesleges. Az egyik a kedvenc piros alvospolom, nehez dontes volt, de itt ilyenek a nehez es fontos dontesek :) kicsit mas mint otthon :) de tenyleg nagyon fontos dontesek.. A masik kidobott (ertsd ez alatt, hogy otthagytam a szallason kimosva, egy kesobbi polonelkuli peregrinonak majd jo lesz) polo szinten piros, de lehet nem is az enyem, mert ilyen "kesua" van minden 5. embernek es egyszer egy kis kooreaival egy szaritokotelre pakoltunk, majd nem tudtuk melyik kie, teljesen egyforma volt, kiveve a szarmazasi cimke. "Made in Tunesia" es "Made in China" a kinai maradt nalam :) ezt dobta a sorsolo gep :) de nem ezert hagytam ott, hanem mert van eleg. Egy osztrakok altal uzemeltetett szallason vagyok a "testvereinknel". Mikozben irok, sorozok es Ratok gondolok. Ja es azert sorozom emrt az a tapasztalat, ha nem iszom, akkor masnap faradt vagyok (azota ez az elmelet egyebkent megdolt :) ) De az biztos, kis mennyisegben az alkohol jotekony hatasu is lehet :)

Rengeteg macskat latni mindenfel es olyan kissebbeket, nagyon aranyosak, pamacs es Nyafi jut eszembe roluk :)

Ma osszefutottam egy idosebb osztrak novel, aki megorult nekem es annyit de annyit beszel hozzam nemetul, hogy annyira koncentraltam es figyeltem, hogy a kovetkezo pillanatban mikor bementem a helyi boltba nemetul koszontem, majd zavaromban angolul, aztan vegre kapcsoltam es spanyolul is sikerult :)

Ami erdekes meg, hogy rohan az ido https://www.youtube.com/watch?v=iEoR0WNVfpk&playnext=1&list=PL24886FDFB3812BCB es altalaban gozom sincs milyen nap van es az idot is csak a nap allasabol kovetkeztetem, meg a nap erejebol, mivel le kellett vegyem az oram, mert gyonyoru feher oranyom maradt alatta a kezemben :) Kezdek barnulni de azert ot nem fogom utolerni, akar mennyire is megy a gozos :) https://www.youtube.com/watch?v=E8quV-4Shek 

Holnap laza napot tervezek 28, 1 km :)

Vegul Gonzalo de Berceo tollabol egy kis szosszenet, melyet magamenak erzek: "Olyan nyelven szeretnem irni a torteneteimet, amelyet az emberek egymas kozott beszelnek. Mivel nem vagyok annyira muvel, hogy latinul irjam, azt hiszem, megerdemlek ezert egy jo pohar bort." :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jegecamino.blog.hu/api/trackback/id/tr143114834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegemama 2011.07.31. 20:00:51

Bettinek a hangja is nagyon kedves.Jó hallgatni.
süti beállítások módosítása