HTML

Jege az El Camino-n

Friss topikok

Címkék

Archívum

2. nap Roncesvalles-Larrasoaña 2011.07.26. Meg mindig hegyimeno vagyok

2011.07.27. 18:29 bjegesi

Tul vagyok a masodik napon is es meg mindig nagyon megy :)

Management summary

Km: 27,3 km

Etap: Roncesvalles - Larrasoaña

Hostel rating (1-5 skalan): Roncessvalles 4 Larassoaña 2 

Etap nehezsege: 4

Idojaras (1-5 skalan: 1 szar, 5 nagyon jo): 1,5

Faradtsag (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 3

lelki rahangolodas, ALFA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2

fizikai fajdalom, OMEGA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2,5

Szivas faktor (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 3,5

igenyessegi szintem (0-5 skalan: 0 semmi, 1 kicsit, 5 nagyon): 4 (forro zuhany utan)

Joerzes, azaz hogy is vagyok (1-5 skalan: 1 szarul, 5 nagyon jol): 5

Tudtad-e?

- hogy 7. Sancho kiraly hamvai Roncesvalles-ben vannak?

- hogy Jege ma 1 cm-t legalabb huzott az ovtaskaja oven? :)

- Larrasoana-ban eleg gyenge a szallas minosege?

 

na es a mai story

ami meg tegnap este kezdodott..

Epp a netezesbol setaltam fol a kis 70 agyas haloterembe, ami 4es fakkokra szet volt szedve, de nagyon igenyesen megcsinalva, amikor mintha valaki azt mondta volna hatulrol, h Jege, ami furcsa, mert Andi mellettem volt, itt meg mindenki Balazsnak ismer.. Aztan arra gondoltam hatha mar itt is olvassak a blogot vagy forditjak spanyolra? :) De nem.. Koch Roland volt az, akit meg az egyetemrol ismerek.. es pont itt talalkozunk megint.. wow. kopni nyelni nem tudtunk, de hinni kellett a szemunknek.. Aztan egy jot dumaltunk ki miert jott, hogy tervezi stb.

Este meg a konyhaban talalhato 5 automata kozul az egyikbol vasaroltunk kesz spagettit, meg tesztat! csak a mikroba kellett bedobni, itt szinte mindent lehet automatabol kapni :)

es csak 3,7 euro volt es nem is rossz egy szetazott nap utan a forro kaja :)

az ejszaka egesz jol telt, legalabb is nekem, jot aludtam a fuldugokkal. azt mar nem tudom, hogy a tobbiek is jol aludtak-e mert a telefonom sikerult nem kikapcsolni es H.T. pedig este 11-kor meg hivni probalt, amikor en mar aludtam es elvielg masok is :) ja tenyleg, este 10 utan mar nem vagyok elrheto. reggel 6-kor kelunk, aztan 7 korul indulas, delutan 2-4 kozott erkezes, majd szieszta, mosas, stb. aztan csicsika :)

a sziesztarol jut eszembe.. hogy en ilyen jofej fajta vagyok, igyekszem terjeszteni a magyar iget meg olyan udvariasnak is lenni. szoval barki mellett elmegyek, mondom hogy BUEN CAMINO! ez itt a koszones, amihez en magyarul mindig hozzateszem, hogy Jo Utat! Paran mar megkerdeztek mi van?? aztan igy lehet dumalni mindenkivel milyen szep kis orszagbol jottem :) aztan valamikor kitalaltam, hogy hozzateszem, hogy Sziasztok, vagy szia mert hogy OLA-zunk is itt a spanyoloknal. Na aztan amikor egyik Sziasztok-ot elejtettem egy piheno csapat mellett kerdoen neztek ram majd visszakerdeztek Szieszta?? na gondoltam jo hulyek vagyok en mindenki mit gondolhatott rolam :)

Azota megy csak a BUEN CAMINO majd magyarul JO UTAT es utana meg ha tudom az illetot honnan jott az O nyelven is.

egyebkent szerintem emiatt csipnek is paran, na meg amiatt, hogy en sem beszelek sokkal jobban angolul mint Ok :) Egyebkent hihetetlen de az atlaghoz kepest joval jobb az angolom.. Gergo, Tomi ne rohogjetek :) Tenyleg igy van. Es nem azert mert Rodrigo baratom, aki Brazil es kb. 10 szot tud (most mar 3 nap utan :) meg izlett neki Apu palinkaja (koszi Apu), amit fogyasztani kell mert sok a suly.. Szoval Rodrigo, O az en kis Sancho Panza-m, reggel egyutt indultunk es este is kb. egyszerre erkeztunk, napkozben meg egymast kerulgettuk :) Napkozben tizorainal osszefutottunk megint es odaadtam neki a maradek narancslevem, mert hogy persz egy litert vettem mert ugyanannyi volt mint a 2 deci. Jo magyar gyerek vagyok, nezem az arakat :) Szoval amiota jofej voltam, orul nekem es amikor tudod a kozelemben gyalogolt, ja este a mellettem levo agyra fekudt, szoval ma O volt az en lelki harcostarsam :) Nagyon jo ember, csak felkeszuletlenul, egyebkent mar elso nap kiszurtam a szakado esoben az erdoben vacogott, mert esokabat hijjan a feher polojaban harcolt az elemekkel, de mikor kerdeztem segthetek-e csak azt mondta, I am Brazil, no english :) aztan a problem es OK szavakat megertette majd a huvelykujjat felfele mutatva mondta, h minden oke :)

egyebkent ma sikerult a tervezetthez kepest kesobb elindulni, az okokat nem mondom, de nem en keszulodtem lassan :) vegul egyedul leptem ki a kapun, amikor Rodrigo mellem szgodott.

Egyebkent az is fontos, hogy lehet nem beszelek szepen, jol angolul, de beszelek mint allat :) mondjuk az angolszasz lanykak mellett azert meghuzom magam :) ja az angolszaszok amibe belertek minden angol anyanyelvut most (amerikaiak nincsenek). szoval ok tipikusak nagyon, kb. egy fejjel kisebbek mint en es ketszer olyan szelesek, de mind, ugyanakkor jofejek :) na majdnem leirtam hogy tuti fogyokurara kuldtek ide oket :) opsz, en is ezert vagyok itt reszben.. :)

ja tenyleg a fogadoknak uzenem, hogy ma kellett huznom az ovtaskan es lassan ezt minden nap eljatszom.. hurra :)

Ma Rolanddal osszefutottunk delutan a szallason Larrasoana-ban, fapados diakszallo, mint amilyen osztalykirandulasokon volt, fel is emlegettem a nyikorgos vasagyos agyakat, itt is ugyanaz volt..

szoval egesz nap esett, kivev az utolso 1 orat, amikor mar mindegy volt, de en amikor csak lehet zoknitcserelek magamon, mert az izzadt, nedves labon konnyebben kijonnek a vizholyagok, nagy a serulesveszely, stb. sajnos paran szerencsetlenul is jartak az uton, szinte mindenki ragasztja vagy varrja a labat (a varras magyar specialitas :) de en jol vagyok, csak izuleteim erzem, de hat hoztam majd fel kilo lobalzsamot amit el kell fogyasztanom, igy kenem rendesen a labam :) egyebkent nagyon jo mindenkinek ajanlom, Roland pedig a szarvasfaggyukremet preferalja..

Az esot en megusztam a jo kis ponchomnak koszonhetoen, ami alatt legalabb 1-2 kilot kiizzadtam :) a cipom azert nedves maradt elozo esterol, hiaba ujsagpapiroztuk tobbszor is, ami felszivja belole a nedvesseget, nem segitett teljesen, de nem volt rossz, most naponta igy haromszor cserelek zoknit, persze nem mosom ki mindig, kiaggatom hatulra a taskamra :) lehet zert hagyok le mindenkit? :)

vannak meg fura figurak RU (nem tudom h irjak) holland, Eszak Franciaorszagbol indult 2,5 honapja! kicsit zombi is mar szerintem, de nem tudom, h az ilyen tipusu emberek orultek vagy elhivatottak vagy vezekelnek.. nehez kerdes, tudni kellene miert vannak itt.. de mindenki nem nyilik meg meg nincs is lhetoseg 50-100 emberrel dumalni..

ja meg aki jon mindent zarhato zacsiba tegyen, fontos, mert nagy esoben minden beazik..

aztan vannak meg olaszok, allandoan dumalnak, hajnalban kellnek, hivatalos ebreszto elott es igyekeznek mindenkit felkelteni, meg kibeszlni.. de ezeket szerencsere mind megtudjuk.. ahogy otthon is, ha kell valami kideritem, foleg a pletykakat :) szoval Meta a holland noci tud 5 nyelven, olaszul is, de nem arulta el, igy tudtuk mit beszelnek.. aztan egyszer pont ot beszeltek ki, ezert durvan visszaszolt nekik olaszul :) Neta komal engem, jokat poenkodunk, 2 pici gyereke van kozel 40, es meg van a sajat tortene neki is, most csak 1 hetre jott, picit O a mi anyukank, ma csak ugy hozott nekunk sort :) jofej mint az en Anyukam :)

Aztan van 1-2 spanyol, ok is jofejek, naluk meg sokkal jobban beszelek angolul, ja meg a franciaknal is :) es majdnem a nemeteknel is :) na jo eleg a sok eleterot ado egombol :)

a spanyolokkal mindig megvitatjuka az FC Barcelona-t, a katalanok meg is kedveltek ezert szerintem :) egyebkent ma is a gyerekkori emlekek jottek elo, nyaralas Barcelonaban, egy preshazrol a szollonk, vagy epp gyerekkoromban, hogy volt egy Oz a csodak csodaja bakelitunk (ez egy utszakaszrol jutott eszembe, mert csak mentem mentem a kikovezett osvenyen). https://www.youtube.com/watch?v=GXY1Yr8Alew

de dumaltunk a berlini falr leomlasrol, illetve ki hogy elte meg. na meg szinten gyerekkori elmeny Pinokkio, aki egy nemet szemelyeben itt van a Camino-n..

majd remelem tudok fotokat is feltolteni, ugy vicces lesz :)

ja es meg nagyreszt a nemeteket is megertem.. hihetetlen, de nagyon gyorsan jon itt elo a regi nyelvtudas :)

egyebkent lehet csak azert bir mindenki minket mert masok vagyunk mint a nagy nemzetekbeliek, na meg ertelmesek, kedvesek, de ez tenyleg igy van. A Camino egy fontos resze a nemzetek kozotti baratsag, egymas segitese, stb. mi (Andi es Roland is) pedig igyekzunk mindenkire mosolyogni, beszelni, stb.

Egyebkent ma nagyreszt egyedul mentem, nagyon jo volt, foleg mikor elallt az eso, volt egy 2-3 km-es szakasz, ahol egy fakkal atolelt osvenyen mentem, csodaszep volt, a fak levelei meg sziv alakuak voltak :) vagy csak en lattam annak?? :) nem, tegyleg azok voltak, sokat gondoltam is haza.. :))))))

Andit elhagytam, most lassabban tud csak sajnos jonni.. remelem majd utoler :)

ja aztan megint hamar odaertem a celallomasra, megint hegyimeno voltam, bar lefele nem esett jol, akkor altalaban be is ertek, de felfele csak Claire a francia tudott megverni, de nagyon..pedig minimum 15 evvel idosebb.. na jo neki nem az elso Camino-ja, meg messzebbrol indult..

szoval a megerkezes utan az eleg egyszeru szallas sokkolt es Roland (kifejezetten eroskodott :) invitalasara delutan legurult egy sor, majd befizettunk vacsira, ahol legurult 2-3 pohar bor es mivel mindenki faradt volt mint az allat, 20 perc utan doltunk a rohogestol es mindenki kezdett megnyilni, igy vegre nagyon jokat dumaltam egy ket emberrel, melyebb dolgokrol is es sokat meseltem Bettirol is :)

Ja ez borzalmas, minden este kozossegi elet van.. :)

Holnap egy kisebb szakasz jonni, amolyan piheno szakasz, csak egy 20-as egy kis varosnezessel. na tudjatok melyik varos falait vesszuk be? Iruña, ami az encierros-rol vilaghiru.. tessek utananezni :)

Mindenkit csokolok otthon! Aki tud jojjon, mert nagyszeru dolog ez, tegyleg :) meg ha napkozben nem is mindig ezt gondolom :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jegecamino.blog.hu/api/trackback/id/tr383105120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.T. 2011.07.27. 21:59:04

Ha így folytatod előbb befejezed az utat, mint tervezted, ráadásul a derekad is teljesen eltűnik!:)Amilyen arcok vannak ott kint (pl. Roli - egyébként Üdv Neki is!), nekem úgy tűnik, hogy csak buliztok ott valójában, és stoppoltok az egyes állomások között!:)Egyébként meg hajrá,csak építsd a nemzetközi kapcsolatokat,tudod mit beszéltünk meg itthon!Így tovább előre!

Ganf 2011.07.29. 19:39:25

látom van ott minden, papi pc, milfek :D nyelv gyakorlás nem árt, itthon is tudod majd kamatoztatni ;)

a pálinka hatalma újra megnyilvánult, összehozza az embereket és igaz barátságokat köttet. ne hagyd el a brazil srácot 2014ben hasznosan jöhet ha szállás kell :D

örülök h jól bírod a sétát, imádkozz h ne legyen baromi meleg spanyolban
süti beállítások módosítása