HTML

Jege az El Camino-n

Friss topikok

Címkék

Archívum

1. nap SJPP - Roncessvalles: Az esomeno a hegyek kiralya

2011.07.25. 17:52 bjegesi

Tul vagyok az elso napon :) Na jo nem hogy tul egyenesen szuperul vagyok..

Management summary

Km: 27,5 km

Etap: SJPP - Roncessvalles

Hostel rating (1-5 skalan): SJPP L Esspirit du Chemin 4,5

Etap nehezsege: 5

Idojaras (1-5 skalan: 1 szar, 5 nagyon jo): 1

Faradtsag (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2

lelki rahangolodas, ALFA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 2

fizikai fajdalom, OMEGA szint (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 1,5

Szivas faktor (1-5 skalan: 1 kicsit, 5 nagyon): 4,5

igenyessegi szintem (0-5 skalan: 0 semmi, 1 kicsit, 5 nagyon): 4 (forro zuhany utan)

Joerzes, azaz hogy is vagyok (1-5 skalan: 1 szarul, 5 nagyon jol): 5

Tudtad-e? Navarra tartomany ahova ma ertem a ledragabb spanyol regio. A szelenergia felhasznalasaban a tartomany elen jar. (remelem ezt a kollegaim tudtak, mert ha nem, akkor hazamegyek es eloadast tartok, jaj Nektek.. :) ) A taj alapvetoen suru, zold pireneusi hegyvidek, rengeteg heggyel-volggyel. Ma elhadatam amellett a hely mellett, ahol a Roland enekben levo csatarol van szo.

 

na es a mai story

zsenialis vacsit kaptunk tegnap SJPP-ben a hostelban, hollandok uzemeltetik, e van mindig vendeg hospitalero is, nemsokara egy magyar pasi, Istvan fogja vinni par hetig a szallast, amik a fonokok Jeruzsalembe zarandokolnak. Ami kajat es szeretet kaptunk az leirhatatlan, ha Istvan is ilyen lesz, akkor wow. Na majd meglatogatom Istvan, hogy leteszteljem , mert ove a Rotterdam etterem Bp-en.. A hazigazda Arno es Huberta egy csupasziv rendes emberek, akikhez ha erre jartok mindenkeppen ugorjatok be..

Egesz ejjel szakadt de mint az allatt, de reggel elallt es remenykedtunk.. Reggel koran keltunk, 06:30-kor majd kb. 08:00-kor sikerult a reggeli es egyeb dolgok utan elindulni, persze ebben volt egy kis szerepe Andinak, aki nem a keszulodes vilagbajnoka :) Bocsi Andi :)

aztan amint elindultunk, kb. 1 perc utan eleredt az eso, olyan kis finoman, majd egyre erosebben es mostanaig szakad, mint az allat...

erdekes azert, hogy tegnap Huberta a vendeglatonk amit mondott megragadt a fejemben, miszerint ha nem esne akkor nem lenne zoldseg, gyumolcs, a teheneknek enni, stb. szoval az eso egy nagy fontos dolog. Eddig utaltam.. :) Es most sem szeretem, de nagy igazsag van amit mondott, igy elfogadom, jogos..

Hatalmas a hatizsakot is betarito esoponcsom megszolgalta a bizalmat es a bele fektetett penz.. ajanlom mindenkinek a poncho-t mert a kulon esokabat kulon hatizsakvedovel, ekkora esoben sokat nem er, nekem csak a gatyam lett vizes az se veszesen, na meg a cel elott nem sokkal a cipom is beazott, de mar nem volt ido zoknit cserelni, meg mire lecsereltem volna az esoben az erdoben, addigra az is vizes lett volna.

Szoval asszem hegyimeno lettem, a pottyos trikot nekem osztanak a Tour de France-on, de meg lehet az etapgyoztesnek jaro sarga triko is az enyem lenne, ah idoben indulunk. nagyon megy, nagyon elvezem, hegynek fol ugyanaz a tempom mint sik terepen, sot, sik terepen inkabb visszaveszek, pihenek, nehogy megeroltessem magam. erre oda kell tegyleg figyelni, figyelnem, mert tul jo vagyok :) na meg azert a gondolatok kellene hogy inkabb porogjenek a fejembe, nem a labam..

De erdekes ez, hogy elindultam es ha hiszitek ha nem a gyerekkori emlekek tornek fel sorban. Az esoben a poncho alatt ugy ereztem magam mint kisgyerekkent az uszodaban Pecsett mikor hetvegen bemehettunk csak mi vagy amikor uszni tanultam, az az illat es paratratalom volt a levegomben, na meg mikor Apuekkal gombaztunk es volt hogy szarra aztunk, na ez elotort belollem ma rendesen.. Aztan a sok tehen meg birka, akik anyagcserejuket az Uton vegzik (gondolom mert az egyenes es ugy konnyebb nekik :) igy volt olyan tobb szaz meteres szakasz ahol s(z)artenger volt szo szerint sar es szar (bocs). na de az egesz ut ma tiszta sar volt, megyis a mosas most kozben :) 

Az allatokrol meg a tejfeher kodrol, amitol alig lattunk neha par 10 metereknel jobban elore az jutott eszembe mikor nagyapammal mentunk tejert, hogy miert ez ne kerdezzetek.

A sartol meg tobbszor az jutott eszembe milyen koszos vagyok, ami azert gyerekkoromba is parszor elofordul..

Aztan csak mentem, mentem es mentem. Es mindenkinek koszontem spanyolul, hogy Buen camino, azaz Jo Utat. aztan rajottem, hogy hamar ittvagyok, akkor magyarul is kene valamit, ezert a Buen Camino mellett mindenkinek "Szia"-ztam is.. de senki nem kerdezte meg meg mit jelent, mondjuk mindenki ki volt az esotol, de en elveztem, erot adott es csak mentem es mentem, neha oldalra fordultam es mint a vitorlat megtolt a szel, nagyon kiraly volt :)

Majd igyekszem kepeket feltolteni, mar ami latszik a kepekbol mert tenyleg itelet ido van, de nem baj, en szembeszallok a szellel es ha szelkereket latok akkor Don Quijote-kent lekuzdom, mert var az en Szerelmem :) Hu ma rengetegszer gondoltam ra, es mindahanyszor ez megtortent nagyon boldog lettem, sokszor nevettem is, szerintem neha hulyen is nezhettek ram :)

https://www.youtube.com/watch?v=7NWYc1niosQ

/Bocs akit zavar, hogy mindent leirok amire gondolok, de tenyleg igy van es szivesen osztom meg az elmenyeim :)/

ja es azert izzadom am le a kilokat, bar tolom is be a csokit, meg a kaloriat mert kell.. meg finom.. :)

Utkozben ahol nincs telepules (ma volt egy kb. 15 km ilyen szakasz..), ott kisbusszal kiallnak helyiek es 0,5 euroert kavet, csokit adnak, nagyon korrekt, es sokat segit..

Aki kijon egyszer, annak uzenem, hogy a camel bag-es "kulacs" ami csovon kivezeti a hatizsakbol a vizet elore az ember szajaig az ilyen idoben eletmento.. nekem is ilyen van, specko antibakterialis, es olcso is volt, nem veletlen az en keruletemben lehet kapni, ujlipociaban :) szoval nagyon kellett, mert nem lett volna lelkierom levenni a zsakom, levenni az esoponcho-t a szakado esoben a nagy szelben..  amsik jotanacs hasonlo, legyen konnyen elerheto heleyen kaja elol Nalad, nekem van a zsebemben es oldalt a hatizsakon amit elerek, igy nem kellett egyszer sem levennem..

Na jo egyszer megkertem Andit, hogy vegye ki haturrol a bagett masik felet, ami elol mar nem fert el.. tolom a banant is mert kell azis a kaloriak miatt.. Errol jut eszembe: ..get banana, hey monkey, get funky!!! https://www.youtube.com/watch?v=CmJMPG9iZP8

Na jo mar biztos unjatok a banant azert abbahagyom. csak meg egy mondat: ma osszefutottam Robert de Niro-val, pont olyan mint a keresztapa 2-ben. https://www.youtube.com/watch?v=HWqKPWO5T4o&feature=related

majd lekapom fotora is, csak spanyolul beszel, es szinte mint az igazi :)

Na pa, jelentkezem amint tudok..

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jegecamino.blog.hu/api/trackback/id/tr303097020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.T. 2011.07.25. 23:32:27

Szevasz Jege! Management Summary Approved! Bár néhány excel tábla és ábra még nem ártott volna bele!:) Ne aggódj amúgy, itthon is szakadt az eső, bár egy wellness szállodában egy sör mellett egész elviselhető miközben Ági éppen maszíroz!:) Ne egyél olyan sokat, a csokit inkább hagyd meg nekem! Meg egyébként is a szerelem éltet, nem a kaja, mármint Téged!:) Az Erő legyen Veled, Jó utat és jobb időt! H.T.

pip (szilvi) 2011.07.26. 10:59:24

hola,

gratula az 1. naphoz ;).

még épp időben vagytok, hogy csináljatok egy "before" képet Andival, így majd jól össze tudjátok hasonlítani az út végén az "after" képpel.
ugyazzal a beállítással, ugyanabban a pozícióban érdekes lesz megnézni a változást ;o

buen camino ;)

kabazsi 2011.07.26. 15:12:03

Jege papa, jó dolog a "camel bag" kulacs, de azt már meg sem merem kérdezni, hogy vajon milyen módon dobtad a sárgát ;P

Jól van, cipeld azt a bojlert keményen :)

Tibetke 2011.07.26. 22:30:44

Nagyon hianyzol, szoval szedd a labad, ha azt akarod, hogy itt varjalak:):) Minden nap varom, hogy irj, es nagyon buszke vagyok Rad :):) erezd nagyon jol magad :):) millio csok
süti beállítások módosítása