HTML

Jege az El Camino-n

Friss topikok

Címkék

Archívum

0. nap SJPP 2011.07.24. este Rahangolodas vol 2.

2011.07.25. 16:51 bjegesi

Szoval meg egy kis mese mara az SJPP-be erkezesrol..

Saint Jean Pied de Port a Camino Frances (navarrai Camino) ut kiindulo pontja, a Szent Jakab Zarandokut kapuja, egy gyonyoru kisvaros a francia Baszkfoldon, mely egyben a vegpontja a 4 franciaorszagban kiepitett Camino utak kozul 3-nak is. magyarorszagrol nem olyan egyszeru eljutni ebbe a gyonyuro hegyvidekek kozott megbuvo kis gyongyszembe, melynek kozpontja varosfallal korulvett, folyocska hompolyog at rajta.. na jo nem olvadok el :) Szoval van par verzio eljutni ide, de mindenkinek mas lehet az idealis..

1. kozvetlen jarat Europabusz kisbuszaval, mely kozvetlen jarat BP-SJPP kozott, de csak havi egyszer fix idopontban, kb. 170 euro most.

2. BP-Parizs repulo, majd vonat (TGV Bayonne-ig 5 ora, majd helyi vasut 1 ora a hegyek kozott, ami fantasztikus latvany nyujt). A vonatozast lehet ejjelre is idoziteni, de nem minden nap megy a TGV ejjel arra, igy ha nem megy akkor 1 ej Parizsban, viszont kenyelmes es kb. 120-150 euro igy az ut a foglalas idpontjanak fuggvenyeben, a szallas nelku, ami kb 35-40 euro).(TGV-t 90 nappal az indulas elott lehet foglalni)

3. BP-London/Brusszel repulo, majd onna Biarittz-ba repulo, reptertranszfer bayonne-ba es 1 oras vonat SJPP-be. Ez most nem jatszott mert korai foglalassal is horribilis arra jott ki, repteri alvassal, stb..

4. BP-Barcelon repulo, reptertranszfer, majd vonat Pamplona-ba, ahonnan busz Roncessvallesig, majd onnan stop vagy taxi SJPP-be (de lehet Pamplona-bol is taxizni ami nem draga, ha 3-4 fo osszeall) vagy Pamplonabol naponta egyszer 14:00-kor indulo busszal SJPP-be kozvetlenul elmenni http://www.conda.es/eventos.php?tipo=3&id=438 (ez egy 2011-ben indult jarat, szezonalis)

5. kocsival vki elvisz :)

6. stopolas, de akkor akar 1 het is lehet mire odajutsz, akinek van ideje persze megprobalhatja, de nem egyszeru.. Ajanlom ezen sorokat K.D. baratomnak :)

7. (uj bejegyzes, ezt kint hallottam) Ha oda-vissza vesz repjegyet az ember pl. MALEV-nal BP-Madrid-BP vonalra, akkor sokszor nem draga, odafele Madrid-Pamplona busz, majd a fent említett Pamplona-SJPP kozvetlen buszt erdemes valasztani (vissza Santiago-bol Madridba lehet repcsivel vagy busszal is menni)

De minden persze penz, kenyelem, idoszak es belefeccolt energia kerdese es ki mit preferal, szeret..

A busz az idpont miatt nalam kiesett, biarittzos repulos draga volt, stop es kocsival kihozas nem jatszott, pedig aki Barcelona-ba kijott volna egy meccsre autoval elhozhatott volna :)

A Barcelonai repulo, majd vonat, busz, taxi komplikaltabb de talan gyorsabb lett volna, viszont nem volt szimpi es nyaron draga meg a Wizzair is Barcelona-ba egy utra, na meg bennem volt az amikor anno barcelonai palyaudvaron ketsegbeesve probaltunk vonatjegyet szerezni nyaron, h lejussunk delre, de a sok spayol ilyenkor honappokkal elobb lefoglalja a nyaralasukhoz.. de igy utolag megszepult az emlek, koszonhetoen, hogz Tibaval es Kicsivel romantikus estet tolthettunk el igy a tengerparton alvassal es chilis bab fozessel :)

Akinek kevesebb ideje van, ok indulhatnak Burgos-bol, Leonbol vagy mas nagyobb varosbol, oda pedig Mardid repulo, majd vonat/busz ajanlott..

Na a szaraz mondatok utan pedig egy kis vidamsag. Tenyel fogadasokat kottok, hogy hany kilo leszek ha hazaerek, meg hogy feladom-e es mikor? Aterek-e a Pirenneusokon, elerem-e a Col de Beutarte hagot? :) Na meg az hogy le tudok-e gurulni a Pirenneusok spanyol oldalan?? :) Koszi a biztatast! :)

Na de komolyra forditva a szot, az realis kerdes, hogy birja a labam..kibirja -e az elso 3-4 napot? ha igen, akkor vegig tudok kuszva-maszva menni mar, na meg ott vannak jarokeretnek a botjaim, ami sokat szamit..

A ketkedoknek es a fogadasokba kockazati befektetokent megjelenoknek uzenem, kicsi az esely hogy feladjam, szoval csak nagyon magas odds-okkal eri meg erre kockaztatni :)

Meg fogom csinalni, mert az ero velem van :) https://www.youtube.com/watch?v=jKFPILvNGuE

maskepp megfogalmazva: https://www.youtube.com/watch?v=_BRv9wGf5pk

na legyetek jok es rosszak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jegecamino.blog.hu/api/trackback/id/tr533096865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása