HTML

Jege az El Camino-n

Friss topikok

Címkék

Archívum

0. nap Parizs - SJPP 2011.07.24. Rahangolodas vol 1.

2011.07.25. 16:25 bjegesi

parizsi emlekek

van tobb is, eloszor is mikor gyermekkoromban nagyon szerettem a pariszit, sokszor is ettem, raadasul sokszor en mehettem el venni mar kisiskolaskent a szemkozti boltban. van valami ebben a Camino-ban, tegyleg rengeteg gyerekkori emlek tor fel bennem :)

aztan persze ott a Szajna parti Parizs es a kozeli Disneyland, ami tenyleg egy kulonleges elmeny foleg felnottek gyerekeknek :)

es azt hiszem most sem veletlenul lett a Camino fele vezeto utam egyik allomasa. valahol ez talan a multkori parizsi utan lezaras..

A mostani elso parizsi emlekem pedig mar a repulon kezdodott mikor kedves francia diakcsoport tobbszor rakezdett egy orokzold slagerre.. https://www.youtube.com/watch?v=POv-3yIPSWc

szoval parizs szep, meg ha most epp tomegnyomor is van es szo szerint party van, Andi meg smink nelkul nyomja :) Ma van a tour befutoja, ezert tegnap hatalmas bucsu volt a Tulleriak kertjeben, 10 meteres King Kong tatogott a bucsuban es valamit mondott, de szerencsere nem verte a mellet vagy mast.. :)

TGV

Vasarnap delben sikeresen becsekkoltunk a TGV-be, de kb. 5 percig mentunk a peronon mire elertunk a mi kocsinakt, 1.osztaly fotelek :) ez volt olcsobb a foglalaskor :) Brutal tempot nyom egyebkent es zsenialis logisztika es folyamatok vannak a hatterben, bar 10 mp-cel elobb odaertunk Bayonne-ba. nem is tudom mit kepzelnek en kifizettem meg azt a plusz 10 mp-et is :)

Na meg, hogy minden felar nelkuli a foglals, 3 napon belul postazzak Bp-re a jegyet.. aztan 5 ora alatt atszelljuk franciaorszagot 70 euroert, kb 19 ezer HUF-ert, kb egy repjegy araert.. na jo sok fugg attol, h epp merre ingadozik a forint/euro arfolyam. Na majd gondolok az eros forintra az utamon, hatha segit :) Ja egyebkent Sarko uzeni parizsbol hogy ha barmi gaz lenne, akkor majd megmenti otthon ragadt testvereit, es ha kell atszol Svajcba is h gyengitsek mar egy picit a frankot mert ez igy nem oke. Ja es megertettem azt is, h miert mennek ra a francia pasik mas nemzetek takaritonoire (bocs Strass-Kahn), mert valljuk be nem epp a legszebbek a francia nok.. vagy engem vakitott meg egyirre a szerelem? lehet.. :))) 

na szoval mikor a TGV-vel elkeztunk szaguldozni, megindult bennem is valami (ne rohogjetek epp meg az agyam, semmi gond :) csak tenyleg van egy varazsa ennek).

szoval TGV szaguldas TGV.. https://www.youtube.com/watch?v=je8VtCSTUSY

Na de komolyan ereztem, hogy kozeledek es az is jo volt, h azert ha 1 nap is de volt egy kis rahangolodas. Ajanlom mindenkinek, h kirazodjon az otthoni dolgokbol, mielott elindul hangolodjon ra valahol, akar otthon is, de hagyjon ra idot..

Nekem egyebkent 32 napon lesz a gyalogos utra, a terv Saint Jean Pied de port-bpl eljutni Santiago de Compostellan keresztul a tengerparti Fisterraba. Ez kb. 870 km gyalog, ha nem tevedek el.. A Camino Frances-t jarom meg, ami masneven a navarrai Camino es a francia-spanyol hatartol tart a nyugati tengerpartig http://www.santiago-compostela.net/

A parizsi seta soran Andi utitarsam megijedt, mert szerinte nagy a tempom, de hatha valaki szeretne hazaerni minel elobb a szeretteihez :)

Na jo az elso nehany napban nem szabad azert megeroltetni magam es tulzasokba esni mert a labamat annyira nem ismerem hogy fog erre reagalni, na meg a felkeszultseg hianya is kicsit bejatszik a tortenetbe.. de ez most akkor egy on-the-job training lesz, amit egyebkent is eleg gyakran csinalunk, nemde?

Azert erdekes, hogy minden meg szoktam alaposan tervezni regebben, most pedig a szukseges minimalis szintig jutottam, monjuk ez masoknak lehet az atlagos normal szint lenne :)

De ennek igy kellett lennie.

Ja es kozben meg most itt allok az Ut kapujaban es holnap tegyleg kezdodik az Ut

UI: na errol meg Gyuri bacsi eszembe jutott.. :) https://www.youtube.com/watch?v=YWitkk0GpQg

UI2: Nagyon kosz a jokivansagokat es erot amit kuldok. bocs ha valakinek nem irok vissza de nem mindig van net e es eleg korlatolt vagyok en is :)))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jegecamino.blog.hu/api/trackback/id/tr933096775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása